Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Αιτήσεις και Αξιοκρατία

Ακόμη μια σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος. Μια σχολική χρονιά κατά την οποία επιδεινώθηκαν τα ήδη τεράστια προβλήματα στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (και όχι μόνο).
Ένα τέλος για πολλούς, αλλά ταυτόχρονα και μια ελπίδα, μια αρχή, για χιλιάδες άλλους καθηγητές, οι οποίοι αυτές τις μέρες συνωστίσθηκαν σε διάφορα γραφεία, συμπληρώνοντας αιτήσεις ως ωρομίσθιοι και αναπληρωτές.
Αιτήσεις στην Δευτεροβάθμια, αιτήσεις στα ΙΕΚ, αιτήσεις στον ΟΑΕΔ, αιτήσεις για τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, αιτήσεις για αποσπάσεις, αιτήσεις...., αιτήσεις....
Παρά τις χιλιάδες των κενών θέσεων που υπάρχουν στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σίγουρα δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις, λόγω φυσικά του μεγάλου αριθμού των ανέργων εκπαιδευτικών.
Επειδή όμως από ορισμένους αδιόριστους συναδέλφους εκφράζονται παράπονα και υποψίες ότι, κάποιοι από τους "συναδέλφους" τους που έχουν υποβάλλει αιτήσεις, πιθανόν να προσκόμισαν δικαιολογητικά τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, απευθυνόμενοι προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
Καταγγέλλουμε
κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης της ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων και της αξιοκρατίας και
Απαιτούμε
τη σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των υποψήφιων και τον σωστό έλεγχο για τη ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ όλων των δικαιολογητικών που προσκομίσθηκαν.


Κατερίνη 22 Ιουνίου 2009
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Πιερίας