Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ο ορισμός του "ξεδιάντροπος"

Ο ορισμός του "ξεδιάντροπος"

Σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά τα παράλογα που συμβαίνουν στον πολύπαθο χώρο της Παιδείας, με την υποχρηματοδότηση σε όλα τα επίπεδα και τις ουσιαστικά μηδενικές αυξήσεις στον κλάδο μας, όλη την "χρυσή" πενταετία της Ν.Δ. (Νέας Διακυβέρνησης), είχαμε και το δευτερό-γνωρο της μηδενικής αύξησης.

Μετά από εκείνο το απίθανο, πριν 16 χρόνια, 0 + 0 = 14%, (που έβαλε τα Μαθηματικά σε νέα διάσταση) και ενώ πριν 2 περίπου μήνες το Υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωνε αυξήσεις-ψίχουλα της τάξης του 1-1,5%, η κυβέρνηση, ως γνήσιο παιδί του Τζεπέτο (από το γνωστό ιταλικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι), αποφασίζει για μηδενική αύξηση. Με το απίθανο επιχείρημα "αφού έχετε τη σιγουριά της μονιμότητας, δεν χρειάζεται καμία αύξηση".

Και αφού έχουμε τη σιγουριά της μονιμότητας (και αφού φυσικά δεν αντιδράσαμε όπως έπρεπε), δια στόματος της διορισμένης διοίκησης στο Τ.Π.Δ.Υ., ακούσαμε και το πρωτόγνωρο της ονομαστικής μείωσης του μισθού μας, με την επέκταση των κρατήσεων στο σύνολο του μισθού και, το κερασάκι της τούρτας, η πρόταση για την παρακράτηση μισού μισθού!!!

Η διοίκηση του Τ.Π.Δ.Υ.! Δηλαδή αυτοί, που πριν λίγα χρόνια φρόντισαν, με τις ευλογίες και την καθοδήγηση των ανωτέρων τους, να εξανεμίσουν τα αποθεματικά του ταμείου μας!

Ακόμη και η λέξη "ξεδιάντροπος" δεν φτάνει για να τους χαρακτηρίσει.


Κατερίνη 3 Απριλίου 2009
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Πιερίας

Οι επιθεωρητές ... ξανάρχονται;

Οι επιθεωρητές ... ξανάρχονται;


Έπειτα από καταγγελίες συναδέλφων μας πληροφορηθήκαμε ότι σε σχολική μονάδα της Κατερίνης, Σχολικός Σύμβουλος ακολουθεί πρακτικές τελείως απαράδεκτες, που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές.

Επειδή πιστεύουμε ότι ο ρόλος των Σχολικών Συμβούλων είναι η βοήθεια του εκπαιδευτικού πάνω σε παιδαγωγικά θέματα και γενικότερα συμβουλευτικός σε θέματα διδασκαλίας, θεωρούμε απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην υποβάθμιση της προσωπικότητας του εκπαιδευτικού με την αυτόβουλη(;) εφαρμογή μιας άτυπης (και παράνομης) αξιολόγησης, χρησιμοποιώντας μάλιστα και μαθητές για τον σκοπό αυτό.

Θέτουμε τα παραπάνω υπόψη της Διεύθυνσης αλλά και των Διευθυντών των Σχολείων, ευελπιστώντας στην "επαναφορά" του "παρεκτραπέντος" Σχολικού Συμβούλου.


Κατερίνη 31 Μαρτίου 2009
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Πιερίας