Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Εργατική Πρωτομαγιά 2009

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009
Το μήνυμα και της φετινής Πρωτομαγιάς του 2009 είναι επίκαιρο όσο ποτέ, αφού μας βρίσκει και πάλι σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας, να αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις δραματικές συνέπειες και τη βαρβαρότητα της μονόπλευρης νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
Η Φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, οι κοινωνικές και εισοδηματικές ανισότητες εντείνονται, καθώς η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή ασκεί πολιτικές που μεταφέρουν πόρους από τους μη έχοντες στους κατέχοντες, φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Η ασυδοσία, η διαφθορά, η αδιαφάνεια και η βαρβαρότητα της νεοδεξιάς κυβερνητικής πολιτικής, παραμερίζοντας όλες τις κοινωνικές αξίες, καταπατά όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και υποβαθμίζει συνεχώς το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής τους.
Η απαξίωση, η συστηματική υποχρηματοδότηση και η εμπορευματοποίηση της δημόσιας παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης, περιορίζουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, υπονομεύουν το οικογενειακό εισόδημα, αυξάνουν την ανασφάλεια για τους πολλούς, τους νέους και το μέλλον.
Με έμπνευση και διδαχή από τους αγώνες των εργατών του Σικάγου συνεχίζουμε τους αγώνες μας, τιμούμε τους νεκρούς των αγώνων για τα δίκαια της εργατικής τάξης και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Όλοι μαζί Απεργούμε την 1η Μάη και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Ο αγώνας συνεχίζεται
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Πιερίας

Οι θέσεις μας - το ψηφοδέλτιό μας

Οι θέσεις μας:
http://www.pask.gr/images/documents/16selido%2021x29-1.pdf

Το ψηφοδέλτιό μας:
Π.Α.Σ.Κ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ο.Λ.ΜΕ.
1. Γιαμούζης Απόστολος
2. Ιωαννίδης Βασίλειος
3. Καβουνίδου Μαριάννα
4. Καλαϊτζίδης Χαράλαμπος
5. Καλαϊτζίδου Δέσποινα
6. Κανσουζίδης Κωνσταντίνος
7. Κορύτσα Μαρία
8. Ντινάκης Απόστολος
9. Πεΐδης Γεώργιος
10. Τζανής Νικόλαος

Νέα ήθη στις μεταθέσεις

Νέα ήθη στις μεταθέσεις

Νέα ήθη ακόμη και στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εφάρμοσε φέτος το Υπουργείο Παιδείας.
Πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις εισηγήσεις των πρωτοβάθμιων υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ), τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είναι στελεχωμένα στην συντριπτική πλειονότητά τους από "γαλάζια παιδιά", ανακοίνωσε μεταθέσεις μέσω πολιτικών γραφείων.
Το ρουσφέτι και ο υποβιβασμός τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των πραγματικών αναγκών των σχολείων, σε όλο το μεγαλείο τους.
Όπως δήλωσε και ο αιρετός συνάδελφος στο ΚΥΣΔΕ, Θεόφιλος Σακαλίδης, οι πίνακες των κενών και πλεονασμάτων καταρτίστηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και την "παρα-διοίκηση", χωρίς εισηγήσεις-προτάσεις των ΠΥΣΔΕ. Φυσικά, κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου 1566/85 και των Προεδρικών Διαταγμάτων 50/96 και 100/97.
Πώς αλλιώς να εξηγηθούν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε ειδικότητες όπου όχι απλώς δεν υπήρχαν κενά, αλλά αντιθέτως πλεόναζαν ΔΕΚΑΔΕΣ! Ή το γεγονός ότι μετατέθηκε από την Κατερίνη καθηγήτρια, ΧΩΡΙΣ να έχει υπηρετήσει την οργανική της θέση!!!
Καταγγέλλουμε, για μία ακόμη φορά, την κυβέρνηση της αναξιοπιστίας, που συνεχίζει να δημιουργεί εκπαιδευτικούς "δύο ταχυτήτων", προσβλέποντας στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση της αξιοπρέπειάς μας.
Καταγγέλλουμε τις πρωτόγνωρες και απαράδεκτες αυτές καταστάσεις, που επιτείνουν την αναστάτωση στον ήδη πολύπαθο χώρο της παιδείας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντισταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας στην αδιαφάνεια και αναξιοκρατία, οι οποίες μας οδηγούν σε ομηρία, εξάρτηση και εμπαιγμό καθώς και στον ευτελισμό των θεσμοθετημένων υπηρεσιακών μας οργάνων (ΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ).


Κατερίνη 28 Απριλίου 2009
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Πιερίας