Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Εργατική Πρωτομαγιά 2009

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009
Το μήνυμα και της φετινής Πρωτομαγιάς του 2009 είναι επίκαιρο όσο ποτέ, αφού μας βρίσκει και πάλι σε καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας, να αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις δραματικές συνέπειες και τη βαρβαρότητα της μονόπλευρης νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
Η Φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, οι κοινωνικές και εισοδηματικές ανισότητες εντείνονται, καθώς η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή ασκεί πολιτικές που μεταφέρουν πόρους από τους μη έχοντες στους κατέχοντες, φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Η ασυδοσία, η διαφθορά, η αδιαφάνεια και η βαρβαρότητα της νεοδεξιάς κυβερνητικής πολιτικής, παραμερίζοντας όλες τις κοινωνικές αξίες, καταπατά όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και υποβαθμίζει συνεχώς το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής τους.
Η απαξίωση, η συστηματική υποχρηματοδότηση και η εμπορευματοποίηση της δημόσιας παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης, περιορίζουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, υπονομεύουν το οικογενειακό εισόδημα, αυξάνουν την ανασφάλεια για τους πολλούς, τους νέους και το μέλλον.
Με έμπνευση και διδαχή από τους αγώνες των εργατών του Σικάγου συνεχίζουμε τους αγώνες μας, τιμούμε τους νεκρούς των αγώνων για τα δίκαια της εργατικής τάξης και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Όλοι μαζί Απεργούμε την 1η Μάη και συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις.
Ο αγώνας συνεχίζεται
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Πιερίας