Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ 14ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Το καταστατικό σας μάρανε!!!

Επειδή η ΔΑΚΕ ΔΕ καταγγέλλει κάποιες «απαράδεκτες μεθοδεύσεις των παρατάξεων της ΠΑΣΚ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ» :
1. Γιατί συνάδελφοι της ΔΑΚΕ στην καταγγελία σας δεν λέτε τον πραγματικό λόγο που αποχωρήσατε; Την παραπομπή των επιμέρους προτάσεων στο νέο Δ.Σ, την αποφάσισε το σώμα, ούτε η ΠΑΣΚ ούτε και το προεδρείο. Το ότι εσείς δεν συμφωνήσατε, δεν σημαίνει ότι συντελέστηκε «πραξικόπημα». Μόλις δε η απόφαση συμπληρώθηκε «να έλθουν σε ψηφοφορία όλα τα ψηφίσματα και μερικές εκ των προτάσεων (και της ΔΑΚΕ βέβαια)», ούτε έτσι ικανοποιηθήκατε και η διαφωνία σας μετατράπηκε πια: πρώτα οι προτάσεις και μετά τα ψηφίσματα, βάζοντας μπροστά το καταστατικό. Ψάχνατε λοιπόν αφορμή για να αποχωρήσετε, ή όχι;
2. Γιατί δεν στηρίξατε την πολιτική απόφαση του συνεδρίου (σώματος); Είστε πιστοί βέβαια σ’ έναν συνδικαλισμό της κυβέρνησης, ασχέτου κόστους για τον κλάδο. Γιατί δεν λέτε ότι το βράδυ των αποφάσεων προσπαθήσατε να βάλετε πρόταση σε ψηφοφορία λέγοντας αόριστα «εκπαιδευτικό μισθολόγιο» χωρίς να αναφέρετε το περιεχόμενό της και χωρίς καμία αναφορά στο προετοιμαζόμενο μισθολόγιο των δύο ταχυτήτων; Εμείς χειριζόμαστε με ανευθυνότητα τα ζητήματα της εκπαίδευσης; Δεν γνωρίζετε ότι οι αποφάσεις και όχι τα ψηφίσματα είναι αυτές που οδηγούν τον κλάδο σε δράσεις δεσμευτικές για όλη την εκπαίδευση; Το καταστατικό σας μάρανε!!!
3. Για ποια πρόεδρο του συνεδρίου μιλάτε, όταν η ίδια, εγκατέλειψε το συνέδριο αποχωρώντας και αυτή, επειδή η παράταξη της η ΔΑΚΕ αφού αποχώρησε, την κάλεσε και την υποχρέωσε σ’ αυτό; Εκείνη δεν είναι θεσμός;
Αν εσείς συνάδελφοι της ΔΑΚΕ «μας παραδίδετε στους συναδέλφους να μας κρίνουν για την ωμή παραβίαση των καταστατικών λειτουργιών» εμείς τους λέμε απευθείας ότι εσείς επιλέξατε την ανυπαρξία και «την απ’ έξω» από την ουσία του συνεδρίου, τεχνηέντως, για να μην τη χρεωθείτε ούτε στο ελάχιστο.


Κατερίνη 2 Ιουλίου 2009
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Ν. Πιερίας